Hollanda’nın Den Bosch kentinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ‘Kültürel Festival – Cultifest’ için önceki gün tanıtım toplantısı yapıldı. 4 gün sürecek olan festivale bu yıl 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Festivalin yönetim kurulu ve diğer çalışanlarının tamamına yakını ise hemşerilerimizden oluşuyor. 

İmkan Vakfı çatısı altında bu yıl icra edilecek olan festivalin Yönetim Kurulu üyeleri Karamanlı Zekeriya Arslan, Mehmet Arslan ve Harun Demir’den oluşuyor.

 Avrupa'daki kültür fuarları kervanına geçen yıl katılan Multikültürel niteliğindeki Cultifest, Hollanda’daki STK’lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakıfların desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı icra edilecek. Cultifest Festivali, Hollanda’nın en büyük fuar alanlarından olan Den Bosch Brabanthallen’de, dört gün boyunca devam edecek.

Bu yıl 2.kez gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtımı dolayısıyla, fuarın gerçekleşeceği Den Bosch Brabanthallen Fuar ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlendi.
Brabanthallen’da düzenlenen basın toplantısına Cultifest Yönetim Kurulu üyeleri, festivalde görev alacak temsilciler, sponsorlar ve bazı STK temsilcileri katıldı.

İmkan Vakfı ve Cultifest Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Arslan, “Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Cultifest, uluslar arası geniş kapsamlı bir fuardır.Cultifest 29-30-31 Mayıs,1 Haziran tarihleri arasında Hollanda’nın Denbosch şehrinde Brabanthallen da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca Özellikle fuarın yapılacağı  Brabant bölgesi, Hollanda’nın değişik şehirlerinden, Belçika ve Almanya’dan yüksek sayıda katılımcılar bekliyoruz. Festivalin ilk günü olan 29 Mayıs, aynı zamanda İstanbul’un Fethi. Bugüne özel farklı ve geniş katılımlı açılış planlıyoruz.”

“Yeni bir şey keşfetmiyoruz ,var olan fuarcılık anlayışına kendi tarzımızı ekleyip, kaliteli bir fuar anlayışını hem Türk vatandaşlarına hemde Hollanda’da yaşayan değişik ülke insanlarına hitap edecek şekilde hazırlıyoruz.”

'Cultifest' için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor’
“29 Mayıs günü resmi açılışla start alacak olan 'Cultifest' için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Avrupa’nın en büyük fuar ve sergi saraylarından olan Brabanthallen’da gerçekleşecek olan ‘Hollanda Kültür Festivali’ için hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Dört gün sürecek olan aile festivaline, Türki cumhuriyetleri ve birçok ülkenin katılımını bekliyoruz. Öte yandan Türkiye’den birçok belediye, festivalimizde stant açarak kentlerinin tanıtımını yapma olanağı bulacak.” dedi.

‘Festivalde ünlü isimler sahne alacak’
Cultifest Festivali ve İmkan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Arslan, “Fuarda toplam 50,987 m2 alanda yer alacağız. 7 kapalı  salon ve 1 açık alanda ziyaretçilerimize en güzel hizmeti vermek için yola çıktık. Buna göre şölende; 9.190 m2 Fuar alanı, 1.844 m2 Pazar alanı, 1.889 m2 Çocuk parkı, 4.138 m2 Poydum alanı, 7.500 m2 Yemek alanı, ayrıca kongre salonu,vip salonu, mescit ve geniş ücretsiz park alanlarımız mevcut. 4 gün boyunca Türk mutfağının değişmez tadları, firmaların satış ve tanıtım standları, çocuklar için kapalı oyun alanları yer alıyor. Öte yandan Türkiye’den Pepe tiyatro grubu ve Hollanda’dan De Telekids Disco show gösterileri olacak. İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun doyumsuz sohbetinin olacağı Cultifest’te öte yandan, Ferdi Tayfur,Mustafa Ceceli,Volkan Konak, Ali Kırış, Şevval Kayhan,  Maher Zain,Danny De Munk,Frans Duijts gibi sanatçılar 4 gün boyunca ünlü sunucu ve Talk showcu Okan Karacan sunumuyla sahne alacaklar. Ayıca festivalin ikinci günü TBMM Futbol takımı ile Hollanda Meclis futbol takımı da bir futbol karşılaşması yapacak.” şeklinde konuştu.

‘Binlerce ziyaretçi bekliyoruz’
Cultifest Festivali ve İmkan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Harun Demir ise şunları söyledi: “Cultifest’te işadamları dernekleri ile birlikte hareket edeceğiz. 300 civarında firma ve kuruluş ile binlerce ziyaretçi beklediğimiz festivalde ayrıca bu yıl çok sayıda Hollandalı şirket ve kurumlar da yer alacak.”
İmkan Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriya Arslan, Mehmet Arslan ve Harun Demir  yönetiminde icra edilecek Cultifest; Hatice Bekker,Şenay Tosun, Aslı Özdemir, Ahmed Arslan, Kevser Aktaş,Mustafa Adak,Rüstem Çetin, Ahmet Arslan,Bülent Kurt, Mehmet Seyhan’dan oluşan güçlü bir ekiptenle çalışmalarını sürdürüyor. Cultifest ile ilgili daha geniş bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.