Hollanda’daki Karamanlı hemşerilerimize sosyal, kültürel, ekonomik, sportif vs. alanlarında çalışmalar yapmak için kısa bir zaman önce kurulan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF), vefa örneği sergiledi.
Uzun yıllar Hollanda’daki Karamanlı hemşerilerimize, Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) Başkanı olarak gönüllü hizmet eden ve geçen yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapan Uğur Şen, HOKAF tarafından ‘Onursal Başkan’ ilan edildi.
Kısa süreliğine Hollanda’ya gelen Uğur Şen için HOKAF tarafından, Rotterdam Meram Zuid Restoran’da mini bir program düzenlendi. Programa HOKAF yönetiminin yanısıra Ankara’dan hemşerilerimiz Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran ve Dr. Ali Güler’de katıldı.
HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Hollanda’daki hemşerilerimize, gece-gündüz demeden, uzun yıllar hizmet veren sevgili büyüğümüz Uğur abiye, vefa borcumuzu ödemek adına kendisini federasyonumuzun onursal başkanı ilan ediyoruz. Kendisine bundan sonraki yaşamında huzur ve mutluluk temenni ediyoruz.” dedi.
Uğur Şen ise, federasyonun bundan sonra Hollanda’da çok daha iyi projelere imza atacağından asla şüphe duymadığını, özellikle Hollanda’daki hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde olmaları tavsiyesinde bulundu.
Öte yandan, HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, 18.Mart günü Hollanda’da yapılan eyalet seçimlerinde, Zuid Holland Eyaleti’ne seçilme başarısı gösteren HOKAF Muhasibi Muzaffer Çetin ve Onursal Başkan Uğur Şen’e çiçek takdim etti.
Haber / Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda