Görev süresi boyunca 8 konsolos ve 20 muavin konsolosla çalışan HOKAV Başkanı Uğur Şen, emekli oldu ve Türkiye’ye kesin dönüş yapıyor.
1997 senesinde Hollanda’daki bazı Karamanlılar tarafından kurulan Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV)’nın, 1998’den beri başkanlığını yapan Uğur Şen, emekli olup Türkiye’ye kesin dönüş yapacak olmasından dolayı kendisine, ‘Ahde Vefa’ adlı veda programı düzenlendi.
 
Rotterdam’ın Schalmei Salonunda Uğur Şen için düzenlenen vefa programına başta ailesi, konsolosluktaki mesai arkadaşları, HOKAV yönetimi, bazı STK temsilcileri, Karamanlılar, siyasiler ve işadamları katıldı.
 
Uğur Şen hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren konuklar, “Örnek kişiliğiyle her zaman toplumda sevilen ve sayılan Uğur Şen’in Hollanda’dan gidecek olmasına üzülüyoruz. Ancak emekliliğin tadını anavatanda çıkaracak olmasından dolayı sevinçliyiz. Bundan sonraki yaşamında kendisine ve eşine sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyoruz.” dediler.
 
Konsolosluktaki 25 yıllık hizmet hayatında unutamadığı ve hep örnek aldığı amirinin, dönemin Başkonsolosu Erkut Onart olduğunu söyleyen Uğur Şen, “Görev sürem boyunca 8 konsolos ve 20 muavin konsolosla çalıştım. Bu süre zarfında kendisinden çok şey öğrendiğim ve hep örnek aldığım amirim Erkut Onart beydir. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala kendisiyle irtibatım devam ediyor. Asıl olan geride hoş seda bırakabilmektir. Yoksa mevki ve makam gelip –geçicidir. Görev sürem boyunca vatandaş ayrımı yapmadan, mesai saatleri dışında da (gece-gündüz demeden), amirlerimle zaman zaman ters düşme pahasına dahi hep yardımcı olmaya çalıştım. Görevimi layıkıyla yapmanın huzuru içindeyim. Bundan sonraki yaşamımda da toplumsal çalışmalarda aktif olmak istiyorum. Bu program vesilesiyle bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.
 
1977 senesinde Hollanda’nın Utrecht kentine eğitim amaçlı gelen ve 1987 senesinde Rotterdam Başkonsolosluğuna memur olarak giren Uğur Şen,  Mart 2014 tarihi itibariyle bu görevinden emekli oldu. Utrecht kentinde ilk Türk Kültür Merkezi’nin kurucu başkanı olan Uğur Şen, Hollanda’daki Karamanlıların medarı iftiharı oldu. 15 yıldır aralıksız başkanlığını sürdürdüğü Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV)’nın kurumsallaşmasında büyük emeği olan Uğur Şen, bundan sonraki yaşamını eşi Hülya Hanım ile Alanya ve Karaman’da geçirecek.
 
Murat Ay ve Orkestra Grubu tarafından şarkı ve türkülerin okunduğu programda kaşık ekibi, Karaman yöresine ait oyun havaları eşliğinde oyun sergiledi.
 
 
 Mehmet Ali Topcu – ROTTERDAM