Hollanda’daki Kılbasanlılar’ın ‘Birlik ve Beraberlik’ sloganıyla bu yıl beşincisi kutlanan birlik ve dayanışma gecesine ilgi beklenenin üzerinde olurken, Hollanda’nın dışından Almanya ve Belçika’dan da geceye katılım oldu. Karaman ili Kılbasan beldesinden vatandaşlarımızın kurmuş oldukları Kılbasanlılar Derneği’nin,  kültür ve dayanışma programına, TC. Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ulvi Darendeli, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri, Hollanda Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, Hollanda Kılbasanlılar Dernek Başkanı Zekeriya Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, bazı STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hollanda Kılbasanlılar Dernek Başkanı Zekeriya Arslan, gelen tüm davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti. Arslan, “Bu tür etkinliklerle gurbetteki hemşerilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin bilmesini istediğimiz bir konu var: Derneğimize herkesin destek olmasını ve yapılan tüm etkinliklere katkıda bulunmasını istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu tür etkinlik ve organizeleri bugüne dek hep yönetim kurulu üyelerimizin kişisel katkıları ile sağlamaya çalıştık. Bundan sonra bayrağı gençlere teslim ediyoruz. Bugünden itibaren yeni ve genç yönetim kurulu derneğin çalışmalarını sürdürecekler. Birlik ve dayanışma programımıza gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Hala üye olmayan hemşerilerimizi, derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Gecemize maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
TC. Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ulvi Darendeli ise, “5.Kılbasablılar Kültür ve Dayanışma programında bulunmaktan son derece gurur duyuyorum. Hollanda’da 400 haneden fazla Kılbasanlı vatandaşımızın olduğunu öğrendim, müthiş bir potansiyel. Büyüklerimiz zorluklar yaşadı ancak genç nesil, eğitimli ve donanımlı, her alanda başarılı, bu durum bizleri mutlu ediyor. Burada yaşayan Türk toplumu Hollanda’ya her zaman faydalı olmuştur, olmaya da devam edeceğine inancım sonsuz.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından tamamen değişen yeni yönetim kurulu geceye katılanlara tanıtıldı.
Hollanda Kılbasanlılar Derneği yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Vural Kayalık, Hatice Karakoç, Zübeyde Kayalık, Ahmet Arslan, Mahmut Eröztürk, Burcu Kayalık, Ramazan Büyükçelik, Ahmet Kızılay, Ali Dülger, Mahmut Öztürk.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Türkiye’den programa katılan Ozanlar Erol Şahiner ve Sadık Gül sahne aldılar.
Programın sonunda Kılbasanlılar gecesine katkıları olanlara teşekkür plaketi verildi.