Karamaoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Hollanda’daki ziyaretleri çerçevesinde, Dordrecht İkra İslam İlköğretim okulunu ziyaret ettiler ve okuldan çok etkilendiklerini söylediler.
 
Rektör Gökmen, Hollanda Biz Bize Karaman Vakfının davetlisi olarak Hollanda’ya gelen ve temasları çerçevesinde Hollanda’nın Dordrecht şehrinde bulunan İkra İslam İlköğretim okulunu da ziyaret ederek yetkililerden okul hakkında bilgiler aldı.
 
 Okulun modern mimari yapısı ve eğitim sisteminden oldukça etkilendiğini dile getiren (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, okulda öğrenim gören çok sayıda Türk çocuğunun olmasından dolayı memnun olduğunu ifade etti.
 
İkra İslam İlköğretim Okulu yetkilileri rektör ve kültür müdürüne şu bilgileri aktardılar: “Hollanda’da şu anda 53 İslam İlkokulu bulunuyor. Bu okulların 4 tanesi Sipor kurumuna bağlı ve Dordrecht şehrinde bulunan İkra İslam İlkokulu da bu okullardan biri. Bu kuruma bağlı diğer üç okul olan İbn-i Sina, Al Gazali ve Nun Okulları Rotterdam şehrinde. Bütün İslam ilkokulları, Hollanda’daki diğer bütün İlkokullar gibi Hollanda devletinin koyduğu resmi eğitim programını ve müfredatını takip etmek zorunda. İslam ilkokullarının diğer okullardan en önemli farkı, haftada bir ders olarak verilen İslami din dersi ve bu dersin diğer derslere de yansıtılmasının yanında çocuklara İslami terbiye ve ahlakın verilmesi. Diğer bir farkı da Ramazan ve Kurban bayramlarında okulun tatil edilmesi. Bütün çocuklar sabah derslerine bir dua veya Fatiha süresini hep beraber okuyarak başlarlar.”
 
Rektör Sabri Gökmen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, anasınıfı çocuklarının İhlas süresini ve arkasından Hollandaca anlamını hep beraber okumalarından çok etkilendiler. Rektör Gökmen çocuklara ve öğretmenlere, “Sizi tanıdığıma çok memnun oldum, bu okulda öğretmen olmak isterdim” dedi.



HABER:M.ALİ TOPÇU