AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Faikbey Caddesi’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla yapıldığını belirtti.

Çalkın, Kars merkezde 7 yolun karayolları ağına alındığını, bunlardan bir tanesi olan Faikbey Caddesi’nin yapımının tamamlanarak trafiğe açıldığını söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda Faikbey Caddesi’nde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Adem Çalkın, “UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatları doğrultusunda Kars’ta başlatılan yol ve kaldırım çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Kars’ta 7 tane yol Karayolları ağına alındı. Bakanımızın talimatlarıyla çevreyolları ile birlikte 7 tane yolumuzun Karayolları ağına alınması çalışmalarının ilk örneği Faikbey Caddesi bugün itibariyle tamamlanarak nihayetinde sona erdi. Biz Bakanımıza ve Milletvekilimiz ile Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Asfalt kalitesinin birinci kalite olduğunu dile getiren Başkan Çalkın, "Bu süreçte biraz etrafımızda gürültü yapmış olabiliriz. Ama sonuçta bu yola da değdi diye düşünüyoruz. Elhamdülillah Faikbey Caddesi tamamlandı. Nasip olursa önümüzdeki süreçte Subatan mevkisi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Cumhuriyet Köyünden gelen yolla birlikte 7 tane yol tamamlanacak. Bugün burada görüyorsunuz asfalt birinci kalitede, kaldırımlar yine öyle inşallah Karsımıza hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.

Kaldırımlarda bulunan engelli çizgileri hakkında da açıklama yapan Başkan Çalkın, "İnce düşünülmüş, düşünülmek zorunda. Sağ olsunlar ona da itina göstermişler. Tabi ki bu olmak zorunda. Onların da yaşam kalitelerini yükseltmemiz lazım” şeklinde konuştu.