Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, köylerde yaşayan gençleri ve çocukları, spor faaliyetlerine katılmaları için teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘mobil gençlik merkezi’ projesi Ardahan’da start aldı.

Proje kapsamında, çeşitli spor dallarının tanıtımının yapılacağı özel bir araç ile köy köy gezilerek, gençlere ve çocuklara spor faaliyetlerinin tanıtımı yapılacak. Ardahan’da ki ‘Mobil gençlik merkezi’ projesinin tanıtımı, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez’in katılımı ile yapıldı. Vali Bilmez, köylerde ki çocuklara, gençlere ulaşma ve onları spora yönlendirme anlamında projenin önemli olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bülent Akar ise Mobil Gençlik Merkezi projesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerden yararlanma imkanı bulamayan ya da yeterince yararlanamayan gençlere bu hizmetlerin yerinde sunulması amaçlandığını söyledi.

Akar, ’’Mobil araç ile köy, ilçe ya da merkezdeki okullarda, sanayi bölgelerinde ve benzeri mekanlarda bir takım etkinlikler (kitap dağıtımı, satranç turnuvası, sportif etkinlikler, önemli günlere ilişkin etkinlikler vb.) düzenlenmesi, uzak mahallerde ikamet eden özellikle dezavantajlı gençlerin katılacağı sportif, kültürel, eğitsel ve sanatsal etkinliklerin de düzenlenmesi ya da bu gençlerin gezi, kamp, sinema vb. etkinliklere katılımı sağlanacak.’’ dedi.