Rizeli bir anne, Tunceli’de askerlik yapan oğlunun yanına gidemeyince Vali Tuncay Sonel’e "Benim yerime oğlumu ziyarete gider misiniz, oğlum tek çocuk, ana yüreği hasretlik zor" diye mesaj attı. Vali Sonel ise mesajı alır almaz askerle bir araya gelerek annesiyle görüntülü konuşmasını sağladı.

Tunceli’de vatanı görevini yapan Talha’nın annesi Hüsniye Mahioğlu, ”Ben Tunceli Bayraktepe’de askerlik görevini yapan Talha’nın annesiyim. Benim yerime oğlumu ziyarete gider misiniz, oğlum tek çocuk, ana yüreği hasretlik zor. Oğlumu kimse ziyarete gidemedi” diye mesaj gönderdi. Mesajı alan Vali Sonel, İl Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçerek vatani görevini yapan Talha’yı aracıyla aldırıp, makamında ağırladı. Daha sonra Vali Sonel, anneye de sürpriz yaparak görüntülü olarak arama yapıp oğluyla görüşmesini sağladı. Duygusal anların yaşandığı görüşmede Vali Sonel, anneye istediğini de sordu. Anne Mahioğlu ise, ”En büyük hediye oldu. Allah sizden razı olsun. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

“Mutlu oldum, inanamadım”

Oğlu ile görüşüp hasret gideren anne Hüsniye Mahioğlu, duygularını İHA’ya anlattı. Oğlunun Tunceli’de vatani görevini yaptığını kendisinin gidemediğini, sosyal medyada gezerken Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in eğitime katkısını anlatan bir yazıyı okuduğunu anlatan anne Mahioğlu, ”Vali beye ulaşmak için mesaj attım. Mesajıma cevap vererek talebimi geri çevirmedi bana ‘tamam’ dedi. Bugün de oğlumla beraber beni görüntülü olarak aradılar çok mutlu oldum, inanamadım. Oğlumun mutlu olabileceğini düşünerekten ondan daha çok mutlu oldum. Allah ondan razı olsun. Oğlumla ilgilendi” diye konuştu.