Küthaya’nın Aslanapa ilçesinde, baraj suları altında kalıp yeniden inşa edilen Kureyşler köyünde açılan çini kursuna katılan bayanların eserleri ilgi çekiyor.

Kursun açılmasından bu tarafa çok kısa süre geçmesine rağmen öğrenme azimleriyle birbirinden güzel eserler üreten kursiyerler Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından takdir ediliyor.

Aslanapa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Kılıçarslan, kursiyerlerin çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, ’’Sulama barajı altında kalan Kureyşler köyü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yeniden inşa edildi. Oldukça modern olarak inşa edilen bu yeni köyde Aslanapa Halk Eğitimi Merkezi olarak biz de Bakanlığımızın yönlendirmesi ve köy halkımızın talebi üzerine Kütahya İş-Kur İl Müdürlüğümüz ile işbirliği halinde çini kursu açtık. Yaklaşık 20 kursiyerin devam ettiği kursta güzel sonuçlar ortaya çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Bu ürünler bizim gözümüzde "Barajda açan çiçekler" oldu. Bu çiçeklere hayat veren Usta Öğreticimiz Neşe Aydoğdu başta olmak üzere kursumuzun açılması ve devam etmesinde katkısı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Kursiyerlerimize de başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz’’ diye konuştu. (YD-EFE)