Aydın’da havaların serinlemeye başlaması ile birlikte köylüler kış hazırlıklarına başladı. Doğalgazın bulunmadığı köylerde pek çok vatandaş kömür yerine daha sağlıklı ve hesaplı olan odunla ısınmayı tercih ederken 82 yaşındaki Cavit Acar, hem kış hazırlığı yaptığını hem de tabiatla iç içe doğal bir yaşam ile sağlığını koruduğunu söyledi.

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar da sert geçmesi beklenen kış mevsimi nedeniyle depolarındaki odun stokunu artırmak için dağlardan topladıklarını odunları yük hayvanları ile evlerine taşıyor. Kamyoneti olmasına rağmen kullanmayı beceremediği için taşıma işlemlerini halen yük hayvanları ile yaptığını belirten Cavit Acar, “Teknoloji ilerledi. Artık herkesin aracı var. Ancak bizim gibi belli yaşın üstündekiler taşıma ve ulaşım işlerini halen eski usullere göre yapıyor. Çünkü bizim çocukluğumuzda vasıta yok denecek kadar az idi. Sonradan herkesin aracı oldu. Ama kendi aracımızı kendimiz kullanamıyoruz. Gençler son model araçlarla biz ise eskiden olduğu yük hayvanları ile kışlık odunlarımızı taşıyoruz” dedi.

Teknolojiden uzak yaşamanın zorlukları olduğu kadar güzel yalarının da olduğunu belirten Acar, “Bizim gibiler zorunlu olarak böyle doğal yaşadığı için daha sağlıklı oluyor. Bazen araç kullanamadığıma üzülüyorum ama zorunlu olarak spor yapıp sağlığımı koruduğum i,çin seviniyorum” diye konuştu.