Gaziantep’te bıçak bileyicileri yoğun talep nedeniyle müşterilere fiş yazıp sıra numarası veriyor.

Gaziantep’te bıçak bileyicileri bayramın ilk günü de yoğun mesai yapıyor. Yoğunluk nedeniyle fiş sistemi getiren bıçak ustaları, müşterilerine bir kaç saat sonraya ya da bir-iki gün sonrasına gün veriyor. Kurban Bayramı’nda bıçak bileme işlerini son güne bırakan vatandaşlar, saatlerce sıra bekliyor.

Gaziantepli bıçak bileme ustası Ali Koyuncular, yoğunluğa böyle bir çözüm getirdiklerini belirterek "Kurban Bayramında işlerimiz sıkışık oluyor. Vatandaşlarımız zamanında gelmedikleri için son günler bu şekilde yoğun oluyor. Fişlerini yazıp sıraya koyuyoruz ama yine de sıkışan bizler oluyoruz. Sıralarını bir gün sonraya veya iki gün sonraya veriyoruz. Milletimiz duruyorlar duruyorlar iki gün kala getiriyorlar. Biz de hepsine ayrı ayrı fişlerini yazıp kendilerine süre veriyoruz. Zamanı gelen müşteriler ise yazdığımız fiş ile beraber gelip bıçaklarını alıyorlar" dedi.

Bıçak sırası bekleyen Cuma Altun ise "Burada bıçak yaptırıyorum. Bana bir saat sonraya fiş kestiler. Ben de burada zamanın dolmasını bekliyorum" diye konuştu.