Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle Hafız Muharrem Camii’nde bayram namazını kılmasının ardından Yuvacık Merkez Camisinde de vatandaşlarla ve çocuklarla bayramlaştı. Bayramların sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir açıklamasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Gönül dünyamızda ve özellikle Arakan’da müslümanların maruz kaldığı katliama göz yumarak destekleyenleri kınıyorum”dedi.

Hafız Muharrem ve Yuvacık Merkez Camisinde toplanan çocuklara bayram harçlıklarını da dağıtan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, “Allah bu toprakları vatan yapan şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu bir kez daha bu bayramda gösterelim. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere modern dünyanın sağır, kör ve dilsiz olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz. Gönül dünyamızda ve özellikle Arakan’da müslümanların maruz kaldığı katliamı, katliama göz yumarak destekleyenleri kınıyorum” ifadelerini sarf etti.

Çocukların bayram sevinçlerine ortak olan Başkan Karaosmanoğlu, aile büyüklerine yapılacak ziyaretlerinde önemine dikkat çekti. Yuvacık Merkez camisinde ki bayramlaşmasının ardından Başkan Karaosmanoğlu anne ve babasını da ziyaret etti.