Dursunbey Belediyesi, sosyal bir projeye imza atarak evinde sobasını yakamayacak durumda olan yaşlıların sobasını yakıyor.

Dursunbey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren evde bakım, temizlik ve tadilat hizmetleri ekipleri, yaşlıların ihtiyaç duydukları konularda, her an yanlarında bulunarak gündelik yaşamlarını daha kolay bir hale getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda önemli projelere imza atan Dursunbey Belediyesi, Başkan Bahçavan’ın talimatı ile sobalarını yakamayan ve yakmakta güçlük çeken yaşlıların sobalarını yakmaya başladı. Özellikle soğuk kış aylarında yaşlı vatandaşların en çok zorluk çektiği konuların başında gelen bu durum, hizmetten yararlananları da oldukça memnun ediyor.

Sabah saatlerinde gündelik olarak belirlenen evlere ziyaretlerini gerçekleştiren ekipler, yaşlıların odun, kömür gibi yakacak malzemelerini taşıyor ve sobalarını yakıyorlar. Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fahri Bahçavan, soğukların başladığı bugünlerde yakacakları odun, kömür gibi malzemeleri taşıma konusunda oldukça güçlük çeken yaşlıların yardımına koştuklarını söyledi. Fahri Bahçavan yaptığı açıklamada; “Belediye olarak Başkanımızın talimatı ile her zaman olduğu gibi yaşlılarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yaşlılarımızın sobalarını yakma hizmetimiz devam ediyor. Bu yıl 48 yaşlımızı tespit ederek bu hizmetten faydalandırıyoruz. Ekiplerimiz sabah ve akşam saatlerinde evleri ziyaret ederek sobaları yakıyorlar. Bizlere destek olduğu için Başkanımıza ve ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hizmetten yararlanan yaşlı vatandaşlarda duydukları memnuniyeti dile getirerek Dursunbey Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.