Bilecik’te Bil-Yap Yetenekten Kariyere Projesi kapsamında oluşturulan yetenek timleriyle proje uygulaması konusunda toplantı yapıldı.

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda yapılan toplantıya merkez ilçe ile Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar ilçelerindeki yetenek timlerinde yer alan öğretmen ve idareciler katıldı. Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından Yetenek Timleri’nin okullarda yapacakları faaliyetler, anketlerin doldurulması, sisteme girilmesi, görev ve sorumluluklar ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bütün yetenek timlerine okul şifreleri teslim edildi. Bir yıllık sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler verildi.

Proje kapsamında Bilecik’teki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yetenek timleri kurulmuş bulunuyor. Bu timler, kendi okullarında görev yapan öğretmenlerle koordinasyonu sağlayacaklar ve projenin adımlarını takip edecekler. Yetenek Timleri her okulda bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen ve bir sınıf ya da branş öğretmeninden oluşuyor. Rehber öğretmeni olmayan okullarda ise iki sınıf ya da branş öğretmeni görev alıyor. Proje kapsamında önümüzdeki ay bütün öğrencilerin yetenek anketleri sisteme girilmiş olacak. Raporlamalar ise bizzat Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından yapılacak.

11 Ekim 2017 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde görkemli bir törenle açılışı yapılan proje ile öğrencilerin baskın yeteneklerinin ve güçlü ilgi alanlarının belirlenmesi ve eğitim öğretim faaliyetlerine buna göre yön verilmesi, ayrıca öğrencilerin bu veriler ışığında bir üst öğrenim kurumuna ve mesleğe yönlendirilmesi, velilerin bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Proje, eğitim alanında Bilecik’teki tüm öğrencileri kapsamasıyla ve içeriğiyle örnek bir proje olarak gösteriliyor.