Bilecik Belediye Meclisi Kasım ayı birleşimi Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Kasım ayı meclisinde 7 gündem maddesi görüşülerek, maddeler oy birliği ile kabul edildi. Günün ilk gündem maddesi olan 2018 yılına ait performans programı görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Günün ikinci gündem maddesi olan 2018 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddesinin ardından açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Belediyemizin 82 milyon TL olarak hazırlanan 2018 yılı bütçe taslağı son şeklini vermek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderdik. Birim müdürlerimizden gelen talepler doğrultusunda hazırlanan taslak bütçe komisyon çalışmalarımızın ardından Aralık ayı meclis toplantımızda karara bağlayacağız. Böylece belediyemizin 2018 yılı bütçesi belirlenecek. 2018 yılı bütçesinin 82 milyon TL olarak kabul edilmesi halinde bir önceki yıla göre bütçede 10 milyon TL’lik bir büyüme gerçekleşmiş olacak” dedi.

Diğer gündem maddeleri ise, Bilecik Belediyesi’nin 2018 yılına ait performans programı ve 2018 yılı taslak bütçesi görüşülmek üzere Plan-Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Belediyenin tahsil ettiği ücret ve tarifelere yeni yılda yapılacak zamların belirlenmesi Ücret ve Tarife Komisyonu’na, belediyeye ait gayrimenkullerin kira bedellerinin belirlenmesi hususu ise Kira Tespit Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, toplantıda imar konuları görüşülerek karara bağlandı.

Nihat Can meclisteki yerini aldı

Bilecik Belediyesi Başkanvekili ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nihat Can, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlığın ardından yeniden meclisteki yerini aldı. Bilecik Belediye Başkanı ve Bilecik Belediyesi Meclis üyeleri bir kez daha Bilecik Belediyesi Başkanvekili Nihat Can’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bağımsız meclis üyeleri toplantıya katılmadı, CHP’den yalnızca bir kişi vardı

Ayrıca, Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri Erdoğan Yeşil ve Ali Çakır, meclis toplantısına katılmazken, üç üyesi bulunan CHP’den ise sadece Ayhan Arslan toplantıda yer aldı. AK Parti ve MHP gruplarından da birer meclis üyesinin toplantıya katılmadığı görüldü.