Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek odaları ile bir araya gelemeye devam ediyor.

Başkan Kurt’u son olarak Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na (Birleşik Kamu İş) bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleştirilen ziyarete Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı A. Kadir Öner ve yönetim kurulu katıldı.

Ziyaret sırasında misafirleri ile Türkiye’deki eğitim sistemi ve sorunları üzerine sohbet eden Başkan Kurt, eğitim sisteminin sorunlar ile boğuştuğunu söyledi. Eğitim sisteminin yap boza dönüştürüldüğünü belirten Başkan Kurt, “Milli Eğitim Bakanı değiştikçe sınav sistemleri, müfredat değişiyor. En son TEOG’u kaldırdılar, üniversite sınavında değişiklik yaptılar. Bu ülkede sınavdan bir gün önce soruların değiştirildiğini de gördük. Çocuklarımız, gençlerimiz yarış atına çevrildi. Üniversite bitirmek sorunu çözmüyor, gençlerimiz bu sefer de işsizlikle karşı karşıya kalıyorlar” dedi. Başkan Kurt, Eğitim İş Eskişehir Şubesi’ne çalışmalarında başarılar diledi.