Erzincan’da bayramlaşma töreni bayram namazı çıkışı Cami Kebir Camii’nde düzenlendi.

Bayramlaşma merasimi öncesi Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Kurban Bayramı namazını Camii Kebir Camii’nde kıldı.

Bayram namazı sonrası düzenlenen bayramlaşma merasiminde Erzincan Belediyesi tarafından cami cemaatine çorba ikramında bulunuldu. Ardından konuşma yapan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik ettiler.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı aktığına dikkat çekerek, terör örgütü ve destekçilerinin amacının aynı kıbleye yönelen ortak bir geçmişi ve ortak gelecek hayallerini paylaşan kardeşleri birbirine düşürmek olduğunu kaydetti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “ Ne yazık ki bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı akıyor. İslam dünyasının kadim şehirleri, dünün esenlik ve barış yurtları bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline gelmiş durumda. Filistin, Suriye, Irak, Libya, Arakan, Yemen ve Myanmar’da kardeşlerimizin Bayram sevinci, kan ve gözyaşları arasında adeta kayboluyor. Kudüs’te ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti ayaklar altına alınıyor. Bölgemizle birlikte biz de ağır bir imtihandan geçiyoruz. Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak, acıyla, çileyle fedakarlıkla yoğrulmuş kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgütleri yeniden sahneye çıkma peşinde. Milletimizin arasına fitne sokmak kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler her gün yeni bir oyunla yeni bir senaryoyla karşımıza çıkıyor.

Türkiye olarak sadece Fetullahçı Terör Örgütüne karşı mücadele etmiyoruz. Bölücü Terör Örgütü PKK ve dinimizi istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAİŞ gibi kanlı yapılarla da mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütler, aslında Türkiye’ye karşı birlikte hareket ediyorlar. Bu terör örgütlerinin ve destekçilerinin gayesi, aynı kıbleye yönelen ortak bir geçmişi ve ortak gelecek hayallerini paylaşan kardeşleri birbirine düşürmektir. Şunu asla unutmayalım fitne tohumları ekilmeye çalışılan bu topraklar, dünyadaki tüm mazlumların son sığınağıdır. Eli kanlı katillerin taşeronluğuyla bölünmek parçalanmak istenen bu ülke hepimizin ebedi yurdudur. Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız aynı şekilde eşittir, aynı şekilde değerlidir, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir. Bizler tarih boyunca birbirimize verdiğimiz kıymetle; ortaya koyduğumuz birlik beraberlik ve kardeşlik ruhuyla sağduyunun aydınlığıyla sıkıntılı dönemleri hep birlikte aştık. İnşallah bugün ve gelecekte de aynı basireti aynı iradeyi yine hep birlikte göstereceğiz.

Kurban Bayramı’nın bu güzel günlerin müjdecisi olmasını temenni ediyorum. Selamlaşarak musafaha ederek, kucaklaşarak kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız.” diye konuştu.