Tekirdağ il genelinde okullardaki öğrencilerin, yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve gıda zehirlenmesi vakıalarının oluşma riskini en az düzeye indirmek amacıyla yapılan kontrol ve denetimlerde görev alan personellere eğitim verildi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, kontrol ve denim görevlileri, denetimlerinde dikkat edecekleri hususlar konusunda bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Amacımız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler ile kursiyerlerin beslenme ihtiyaçlarını toplu olarak karşıladıkları yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma ile gıda zehirlenmesi vakalarının oluşma riskini en az düzeye indirmektir” ifadelerine yer verildi.

Okul denetimleriyle ilgili Tekirdağ Valiliği’nden açıklamada ise, "Okul/kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu’nun 14 Eylül 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğünce uygulanmak üzere Valiliğimize gönderilmiş bulunmaktadır. Kılavuz kapsamında, Koordinasyon ve Sekreterya görevi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine verilmiştir. İl Denetim Komisyonu, planlama, eğitim, izleme-değerlendirme, raporlama görevi yapmak üzere Valilik onayı ile İlçe Denetim Ekipleri ise, Kaymakamlıklar onayı ile her üç İl/İlçe Müdürlüğü personelince oluşturulmuştur. İlçe Denetim Ekipleri, planlama yaparak her eğitim öğretim döneminde en az bir kez olmak üzere okul/kurumlara ait gıda işyerlerinde denetim yapacaklardır” denildi.