Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından güncellenen öğretim programlarının tanıtımı gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Elektronik Eğitim İçerikleri Daire Başkanı Zeki Tuman, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Elimizde sihirli bir değnek olup da örneğin eşini katleden koca, uyuşturucu kullanan genç gibi olumsuz örnekleri ortadan kaldırmak mümkün değildir. Elinde sihirli değneği olan kişiler aslında öğretmenlerdir. Her biriniz bu toplumun kurtarıcılarından birisisiniz. Bir kişiyle ne yapabiliriz demeyin. Bir kişi dünyayı değiştirebilir. Lidyalılar parayı buldu, ancak bu buluşu gerçekleştiren o toplumda paraya olan ihtiyacı hisseden tek bir kişidir. Dünyanın en iyi müfredatı da yapılmış olsa, öğretmenlerin sahip çıkmadığı bir müfredatla başarıya ulaşılamaz. Öğretmenlere, gece gündüz çalışarak her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Yeni müfredatta yer alan 10 kök değere hep birlikte sahip çıktığımızda Türkiye’de de dünyada da güzel nesiller yetiştireceğiz. Yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

“Değişmeyen tek şey değişimdir”

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ise; “ Yoğun bir çalışmanın ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlamadan 51 programın yenilenme çalışmalarını tamamladık. Bu programların ilk denemelerini bu yıl 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda yaptık. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren de tüm sınıf düzeylerinde yeni programlar uygulanmaya başlanacak. Dünya hızla değişiyor ve değişmeyen tek şeyin değişimdir. Müfredat programlarının da zaman, zaman güncellenmesi gerekiyor. Ders konularının sadeleştirilerek birbiriyle ahenkli hale getirildi. Yeni öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Programın sonunda Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün tarafından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’a, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından ise, Daire Başkanı Zeki Tuman’a hediye takdim edildi.