Bilecik İl Genel Meclisi Aralık ayı 3’üncü birleşimi Bilecik’in Gölpazarı İlçesi’nde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Gölpazarı Halk Eğitim Merkezi’nde İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde günün ilk gündem maddesi olan, Bilecik’in Osmaneli İlçesi, Orhaniye Köyündeki taşınmazlar ile ekli imar plan taslağında bulunan orman alanlarında Tuyat Elektirik Üretim A.Ş. tarafından “Hidroelektrik Santrali” yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması hususunda Bilecik İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ve Bilecik İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün ikinci gündem maddesi olan, Bilecik’in Söğüt İlçesi Çaltı Köyündeki taşınmazların mevcut imar planında park alanı, açık pazar alanı, hal alanı, terminal alanı ve yol olarak belirtilen alanın spor rezerv alanı olarak imar planının revize edilip edilemeyeceği hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen gündem maddelerinin ardından İl Genel Meclis üyeleri Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ile birlikte Gölpazarı Öğretmen Evi’nde yemekte bir araya geldiler. Yemekte Gölpazarı’nın sorunları görüşüldü.