Nevzat Doğan’ın İzmit Belediye Başkanı olduğu ilk günlerde gündeme getirdiği mahalle konakları projesi, vatandaşlara beş yıldızlı hizmet sunuyor.

Mimari yapısı ve işlevleriyle dikkat çeken, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören mahalle konakları bir çok belediye tarafından da örnek alınıyor. Konaklar, eğitimden sağlığa, kültürel faaliyet alanlarından etkinlik mekanlarına kadar her yaş grubundan vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Köy, şehir ayrımı yapılmaksızın inşa edilen konaklarda muhtarlık odası, sağlık birimi, PTT, kurs odaları, spor salonları, öğrenciler için etüt odaları, kütüphane, bilgisayar salonu gibi hizmet alanları bulunuyor. Ayrıca mahallenin sosyo-ekonomik durumu ve nüfus yoğunluğu dikkate alınarak tasarlanan konaklardaki taziye salonu ile acılar paylaşılırken, çok amaçlı salonlarda yapılan düğün, sünnet, nişan gibi organizasyonlarda da sevinçlere ortak olunuyor.

Konaklardan son derece memnun olan vatandaşlar, “Belediye Başkanımızın yıllar önce ’halkımız konaklara layıktır’ dediğinde ne demek istediğini anlamamıştık. Fakat konaklar yapılmaya başlanınca hem mimari yapısı hem de içinde bulundurduğu birimlerle ne kadar önemli olduğunu anladık. Aynı konak içerisinde bir yandan çocuklarımız ders yaparken, bizler de sağlık, meslek edindirme kursları gibi bir çok hizmetten yararlanabiliyoruz. Dostluk ve arkadaşlıkların gelişmesine de katkı sağlayan konakları kazandıran Belediye Başkanımız ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.