Van merkez Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Ayhan Şahenk Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek, çocukların etkinliklerine dahil oldu.

Edremit sınırları içerisinde bulunan 60 öğretmen tarafından 13 bin 500 metrekare alanda, 205 mental ve otizm çocuğa eğitim ve uygulama imkanı sunulan özel eğitim okulunu ziyaret etti. Burada Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Kaymakam Çiçekli, Ayhan okul müdürü Azam Akdemir’den bilgiler aldı. Ardından sınıfları gezen Kaymakam Çiçekli, burada uygulamalı eğitimler alan çocuklarla sohbet etti. Kimi çocukların oyunlarına dahil olan Kaymakam Çiçekli, kimi çocuklarla da şakalaşarak onları eğlendirmeye çalıştı. Tüm sınıfları dolaşan Kaymakam Çiçekli, öğretmenleri de vermiş oldukları emekten dolayı da tebrik etti.

Daha sonra okulda okuyan öğrencilerin velileriyle bir araya gelen Kaymakam Çiçekli, sosyal devletin öneminden bahsetti. Geçmiş yıllarda devletin kıt imkanlardan dolayı bu çocuklara yeterince imkan sunamadığını ifade eden Kaymakam Çiçekli, artık devletin Türkiye’nin her noktasında her ilçesinde böylesi yapılarla mental ve otizmli çocuklara her alanda büyük imkanlar sunduğunu kaydetti. Kaymakam Çiçekli, “Terörle mücadeleye milyarlarca lira harcandı. Eğer bunlarla mücadele olmasaydı bu paralar bugün böylesi yapıların çoğalması için kullanılırdı. Bu yapılara da 15-20 yıl önce kavuşurduk” dedi.

Her bir anneye de ayrı ayrı teşekkür de eden Kaymakam Çiçekli, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yoğun programı nedeniyle bulunduğu yerden ayrıldı.