Güney Kore Savunma Ataşesi Jeasic Park, yaptığı ziyarette günün anısına hazırlanan madalyonlar Kırıkkaleli Kore gazilerini onurlandırdı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve Güney Kore Savunma Ataşesi Albay Jeasic Park, Kırıkkaleli Kore Gazileri Mehmet Gökbulut ve Ali Akay’ı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Kore Savaşı’nda bulunmuş dernek üyeleri ve Dernek Başkan M. Şükrü Tandoğan, gazilere çeşitli hediyeler verdi. Ataşe Albay Park ise gazilere günün anısına madalyon takdim etti.

Yapılan ziyaretlere dair açıklamalarda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı M. Şikrü Tandoğan, “Şu anda Türkiye’de yaşayan Kore Gazisi sayısı 2 bin 300 civarında, bir kısmı da rahatsız. Bizim amacımız bütün Kore gazilerini derneğimizin çatısı altında toplamak ve onlara hizmet etmek. Kore askeri ataşesi de sağ olsun Türkiye’ye geldiğin beri bizimle beraber dolaşıyorlar. Onlar Kore için hayatlarını ortaya koydular. Dolayısıyla da Kore Devleti de bir ahde vefa örneği sergileyerek onlarla her zaman ilgilenmektedirler” dedi.

Yapılan ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğunu dile getiren Güney Kore Savunma Ataşesi Albay Jeasic Park, “Kore gazilerimizden hayatta kalanların sayısı az, o gün savaşan askerlerin bugün yaşlarının 90 civarında olması sebebiyle. Onlarla gönül bağımız var. Benim burada pek çok görevim var ama en önemli görevim Kore Gazileri ile onların aileleri ile ilgilenmek. Çok zor ve soğuk günlerde Türk askerleri Kore’de savaştı, kahramanca Kore’nin barışı için kan döktüler. Yapılan bu fedakarlık için tekrar teşekkür ederim” diye konuştu.