Muratpaşa Belediyesi, Tenefüs Park’ta çocuk karnavalı düzenledi.

Muratpaşa Belediyesi, yaz talinin son çocuk karnavalını Antalya’nın en büyük açık hava çocuk dünyası Teneffüs Park’ta gerçekleştirdi. Karnaval için kapılarını Antalya’ya ücretsiz açan Teneffüs Park’ta binlerce çocuk, aileleriyle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde dans, müzik ve birbirinden renkli oyunlar ve yarışmalarla eğlence dolu bir gün yaşadı.

Çocuk Karnavalı’na 10 yaşındaki oğlu Efe’yle birlikte katılan Başkan Uysal, Teneffüs Park’ın arkeoloji parkında toprak altında kalmış tarihi eserleri arayan, Antalya’nın en büyük trombolininde göğe doğru uzanan, tulumbadan su çekip kendi kumdan kalesini yapan, atık malzemelerden yapılmış enstrümanlarla kendi müziklerini yapan çocuklarla tek tek ilgilendi.

Sihirbazdan palyaçoya renkli sahne gösterinin de eksik olmadığı karnavalda aileler, Başkan Uysal’a çocuklara yönelik çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Ailelerin selfie taleplerini de geri çevirmeyen Başkan Uysal, karnavalın açılışında “Dünyada iyi, nitelikli ve kaliteli eğitim ve öğretim verebilen ülkeler fırlıyorlar. Bizde ‘Eğitim şart’ diye bir laf’ var. Eğitim gerçekten şart ama nitelikli eğitim şart. Balık veren değil balık tutmayı öğreten eğitim şart” diye konuştu.

Türkiye’nin baskılanmış değil konuşan; suskun, mahcup, sesi titrer değil cıvıl cıvıl, kendine güveni yüksek, güler yüzlü çocuklara ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, bunu ancak ve ancak ham okulda hem de ailede verilen eğitimin sağlayacağını söyledi.

İşte bir eğitim sisteminin bunları sağlayabiliyorsa anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bir eğitim sistemi, insanlara bakmayı, kamuyu, kamu kaynaklarının toplumun tamamına ait olduğunu, birlikte iş yapabilmeyi, takım oyunu oynamayı, sevgi, saygı ve barışı öğreniyorsa, onu başarıyorsa bir anlamı oluyor. Ama ne yazık ki, belki de imkanlarımız buna el verdiği için, çocuklarımız hafta boyunca kapalı mekanlarda, kendi enerjisini zapt etmek zorunda kalıyor. Bu anlamda biz çocuklarımıza haksızlık ettiğimiz düşündük ve Teneffüs Park’ı çocuklarımızın nefes alabileceği, açık havada enerjilerini, haftanın stresini atabileceği bir yer olarak tasarlayıp hayata geçirdik. Bir gün, inşallah, eğitim çocukların hoplayıp zıplayabildiği bir düzen içinde gerçekleşir, İşte o çocuk da her şeyi arar, bulur icat eder.”

Başkan Uysal, konuşmasının sonunda yeni eğitim ve öğretim yılının tüm herkese hayırlı olması dileğinde bulunurken “Her türlü ayrımcılığın ötesine geçip her birimiz bir diğerini sevebilirse ne mutlu bize ve çocuklarımıza” sözleri büyük alkış aldı.