Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yaptıkları ortak basın açıklaması ile ABD’den yapılan Kudüs ile ilgili açıklamaları ve İsrail’in Kudüs konusundaki tutumunu kınadı.

Ömer Halisdemir meydanında bir araya gelen platform üyesi STK’lar adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Orhan yaptı.

ABD Başkanı Trump’a ihtarda bulunan Orhan açıklamasında şunları söyledi; “İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen zihniyet Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve Dünyanın bu devrini itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunuyoruz. İsrail’e destek veren ABD ve buna sesiz kalan birlikte insanlığa dönük bu ihtarın deneni ve hedefi bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi hedefleyen ABD Başkanı Trump ihtiraımızın öncelikli muhatabıdır. İnsanlık için Manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacına taşımıştır. Diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü 3. Dünya Savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinde gerçekleşmişini istemediktedirler. Oysa Kudüs bütün inançlar için ortak tarih, kültür ve kader birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin veremeyiz. ABD, İsrail ortak yapımı bu kirli strateji şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır”dedi.

Basın açıklaması grubu tekbirleriyle dağıldı.