Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 15-16 Kasım tarihlerinde İran’ın Erdebil şehrinde gerçekleşen Merkezi Asya Üniversiteler Birliği 1. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

13 Asya ülkesinden 53 Üniversitenin katılımıyla 14 Nisan 2017 tarihinde kurulan

Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB) 1. Genel Kurul Toplantısı İran’ın Erdebil şehrindeki Mohagheghe Erdebil Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. İki gün süren etkinliklerde Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile birlik üyesi üniversite rektörlerinin katıldığı oturumlarda ortak çalıştayların düzenlenmesi, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi, ortak akademik programların açılması, müşterek yayınların yapılması, karşılıklı dil enstitüleri ile yaz okulları açılmasının planlaması ve uluslararasılaşmayı desteklemeye yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB) 1. Genel Kurul Toplantısını değerlendiren Prof. Dr. Karabulut, “Bu yeni birliğin kuruluş gaye ve amacına uygun olarak, Asya’da bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğine önemli katkılar sağlayacağına, bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini güçlendireceğine, bölge milletleri ve halkları arasında yakınlaşmaya zemin hazırlayacağına inanıyorum. Ağrı ülkemizin doğuya açılan kapısıdır. Üniversitemizin, birliğin amaçlarına uygun olarak üzerine düşen sorumluluk bilinciyle bölge üniversiteleriyle işbirliğini artırarak, birçok ortak kültürel değere sahip olduğumuz Asya ülkeleriyle bağlarımızın geliştirilmesi için çalışacağız” dedi.

Ayrıca etkinlikler kapsamında MAUB 1. Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapan Mohagheghe Erdebil Üniversitesinde katılımcı üniversiteler için tanıttım fuarı açıldı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin fuar alanındaki standı misafirler tarafından yoğun ilgi görürken, birçok ziyaretçi üniversiteyi daha yakından tanıma imkânı buldu.