i Şerif okuttu. Duaların ardından tüm mahalle coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nı okudu.

Toplumun bazı kesimleri tarafından dışlandıklarını ve hor görüldüklerini iddia eden Romanlar, düzenledikleri anma programı ile Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okuttular. Mahalle meydanında toplanan Romanlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Atatürk ve tüm şehitlere dua ettiler.

Yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren Erkan Gökçer, “Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi anmak için etkinlik gerçekleştirdik. Onların ruhuna Mevlid-i Şerif okuttuk. Bizlerin atasını Selanik’ten getirdiği için Mustafa Kemal Atatürk’e canı gönülden teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde biz Müslümanlığın tadını yaşıyoruz. Romanlar Atatürk sayesinde Müslümanlığın tadını yaşıyor. Biz Romanlar Selanik’ten buralara gelmeseydik isimlerimiz Pinko, Nanişko gibi Yunan isimleri olurdu. Şimdi ise isimlerimiz Hasan, Hüseyin, Mehmet, Şaban ve Niyazi gibi isimler oldu. Müslüman isimleri bizlere verildi. Biz Romanlar, bazı çevrelerce saygı görmüyoruz. ‘Romanlar’dan adam çıkmaz’ diyorlar. Yavuz Selim Mahallesi Romanlarını görsünler işte. Adamlığı görsünler” dedi.

Mahalle halkından Ömer Gezginci ise “Biz Romanlar birbirimizi çok seviyoruz. Romanlar bazı yerlerde dışlanıyor. Biz bunlardan bıktık artık. Biz uzun yıllar önce Selanik’ten Samsun’a geldik. Biz geldiğimizde Samsun’da çok az insan vardı. Büyüklerimiz harpten geldiği için hepsi bir arada yaşamaya başladılar. O zamanlarda şu anda elit olan kesimlerden yer alsalardı Samsun’un en zenginleri Romanlar olurdu. Bunların sıkıntısını da şu anda bizler yaşıyoruz. Ama Allah’ımıza şükürler olsun. Kimseye muhtaç değiliz. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Romanlar kötü insanlar değil. Bizler de diğer insanlar gibi insanız” diye konuştu.

Mahalle halkı, yapılan duaların ardından Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından tüm mahalleli ayağa kalkarak tek bir ağızdan coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nı okudular.