Tarihi Kentler üyesi olan Şanlıurfa’da kent konsey seçimi yoğun katılımla gerçekleşti.

Tarihi kentler üyesi Şanlıurfa’da, kent konseyi seçimi yoğun katılım ile Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Delegelerin oy kullanma işlemleriyle başlayan seçimin hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı açılış konuşmasında, “Kent konseyinin ilin vizyonunu belirleyen ve siyaset ile sivil kanadını birleştirerek birlikte yönetme anlayışıdır. Amacımız gençlerimize teslime edeceğimiz bu kenti güzelce birlikte yönetmektir. Bu şehrinin sahibi 1 Milyon 940 bin Şanlıurfalıdır. Seçilecek bu kurullarla şehrimizin tarihi dokusuna, kadınına, çocuğuna, gençliğine, engellisine katkı sunmaktır. Hepimiz şehrimizi seviyoruz, bu sebeple fikirlerimizi hayata geçirerek kentimize hizmet ediyoruz" diyerek alınan kararların kente ve insanlara hayırlı olmasını diledi.

Kent Konseylerin kentin gelişimi için önemli olduğunun altını çizen Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ise "İlimizde kent bilincinin gelişmesi, dezavantajlı kesimlere sahip çıkılması, sorunların çözümüne gayret gösterilmesi açısından önemli buluyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Erkan Sözen oylama ile seçildi. Başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Seçimde Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Asuman Cevahir Yazmacı, Doç. Dr. Ali Rıza Öztürk, Murat Tepe, Şefik Bakay, Av. Ahmet Tüysüz, İbrahim Coşkun, Ali Acar, Osman Gerem, Faruk Akbaş, Ömer Ağ, İbrahim Halil Haktankaçmaz, Sadık Sade, Mehmet Güzel, İbrahim Toru, Vildan Polat, Gürkan Billurcu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Sabri Kürtkçüoğlu ve Talat Akay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri olarak seçildi.