Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü girişi yakınında bulunan 19 Mayıs Gençlik Merkezi önünde sabah okula giden üniversiteli gençlere ücretsiz çorba ikramında bulunuyor.

Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezleri, sabah erken saatlerde derslerine giden öğrencilere, sıcak çorba ikramında bulunarak, soğuk havanın öğrenciler üzerindeki etkisini az da olsa kırmayı amaçlıyor. Üniversite Caddesi üzerinde bulunan 19 Mayıs Gençlik Merkezi önünde kurulan masada, sabah 08.00 itibari ile ev yapımı çorba, bardaklara doldurularak öğrencilere dilim ekmeklerle ikram ediliyor. Öğrencilerin oldukça memnun olduğu uygulamada, kampüs istikametinde olan üniversiteli gençler, bu ikrama kayıtsız kalmıyor.

“Kahvaltı en çok atlanan ama en değerli öğün”

Yapılan uygulama hakkında konuşan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri Koordinatörü Kerem Sezerer, yaklaşık 6 yıldır sabah okula giden öğrencilere çorba ikramında bulunduklarını belirterek, “Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri olarak yaklaşık 6 yıldır gençlere çorba ikram ediyoruz. Hafta içi her gün saat 08:00-10:00 saatleri arasında ve her gün farklı olmak üzere çorbalarımızı gençlere hazırlıyoruz. Kağıt bardaklarda servis ettiğimiz çorbalarımız belediyemizin aşevinde günlük olarak yapılıp sabah erken saatlerde merkezimize gönderiliyor. Bizler de eğer hava müsaitse 19 Mayıs Gençlik Merkezimizin önünde, eğer değilse hemen girişinde gençleri çorbalarımızla bekliyor oluyoruz. Bu uygulamadaki amacımız gençlerimizin okula giderken kahvaltı imkanını bulabilmeleri. Herkesin bildiği üzere öğrencilik hayatında en çok atlanan ama aslında en değerli öğün kahvaltı. Güzel bir güne başlamak için kahvaltı gerçekten çok değerli. Bizler de gençlerin bu öğünden mahrum kalmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kağıt bardaklarda servis ettiğimiz için gençler okula geç kalsalar bile merkezimize uğrayıp en fazla 1 dakika içerisinde çorbalarını alıp yollarına devam edebiliyorlar. Dilerlerse ve zamanları da varsa merkezimizde de oturup çorbalarını içebiliyorlar. Ayrıca şu an Tepebaşı Belediyesi Kadın Sığınma Müdürlüğü ile devam etmekte olan bir çalışmamız var. Kağıt bardaklarımızın üzerinde kadınların seçtiği ve cinsiyet eşitliğini mizahi şekilde anlatan yapıştırmalarımız bulunmakta. Bu çalışmadaki amacımız da gençlerin göz ucuyla da olsa bu yapıştırmaları okuyup farkındalık kazanmaları” şeklinde konuştu.