Aydın’ın Söke ilçesinde baba Mustafa Uyar’ın, 1999 yılında şehit olan oğlu Hakkı Uyar için yazdığı şiirleri kitap oldu.

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ile bir görüşmesinde şiirlerinin kitap olmasını istemesi üzerine bu duruma Kaymakam Kurtbeyoğlu duyarsız kalmadı. Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV)’nın katkılarıyla şiirler kitap haline geldi, şehit babası 82 yaşındaki Mustafa Uyar’ın “Gitme Kal Desem De Gidiyorsun” adlı şiir kitabının tanıtım ve imza günü yapıldı.

Kitabın tanıtım ve imza günü Söke Hacı Halilpaşa Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Kitabın Söke Kaymakamlığı’nca bastırıldığını ifade eden şehit babası Uyar, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Mustafa Uyar 1999 yılında büyük oğlu Hakkı Uyar’ın şahadetinden, 64 yaşında şiir yazmaya başladı. Kitabının tanıtım gününde konuşan Mustafa Uyar; “64 yaşında şiir yazmaya başladım. Duygularımı şiire döktüm. Bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise, "Mustafa amcamız. Ziyaretimizde şiirler yazdığını bunun da kitap olarak çıkması istediğini ifade etmiş, bu şiirlerin kitap olmadığını görmeden ölüp giderse gözlerin açık gideceğini söylemişti. Biz de aldığımız bu sözü yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.