Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü öncesi ev ziyaretlerine başladılar.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü için Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Hakkari Belediyesi Binevş Kadın Merkezi ve KESK Kadın Meclisi tarafından düzenlenecek programlara ilişkin bilgilendirme yapıp, 25 Kasım Günü’nün uluslararası düzeyde anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapmak için mahallelerde ev ziyaretleri yaparak kadınlarla bir araya geliyor. Başlatılan program kapsamında dün akşam Dağgöl Mahallesi’nde bir evi ziyaret eden Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, yardımcıları Derya Çiftçi ve Saniye Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Neslihan Kanat’tan oluşan dört kadın yönetici, kadınlarla bir araya gelip toplantı yaptılar. Burada kadınlara hitaben konuşan Eş Başkan Dilek Hatipoğlu; “Bizlere verilen misyon kadının ikinci sınıf muamele görmesi. Aslında kadın güçlü iradesi, bakış açısıyla üstün bir yapıya sahip. Devletleşme sürecinde kadın pasifize edilmeye çalışılıyor. Çünkü erkek egemen zihniyet kadını hep yok sayıyor, kadında hem duygusal zeka hem analitik zeka, ikisi birleştiğinde mükemmelliğe varılacak projelere dair adımlar atılıyor. Bizlere yapılan ikinci sınıf muameleyi kesinlikle bizler ortadan kaldırmak için yaşamın her alanında var olarak kendimizi ispatlamak zorundayız. Bu yönlü hukukta hem uluslararası, hem dünyada, hem de Türkiye’de gerçekten kadına karşı şiddet vahim durumda. Bu on yıl içerisinde yüzde 1400 düzeyinde kadına şiddet uygulandı, ölümler yaşandı ve halada yaşanmakta. Kadın okumaz, kadının işi evdir, işi çocuk büyütmektir, eşine sadık kalmaktır. Böyle bir misyon biz kadınlara veriliyor. Ama bu doğru mudur? Hayır. Bugün Kürt özgürlük hareketine baktığımızda kadın başroldür, aktördür. Rojava devrimi kadın devrimidir. Şu an Kobani’deki savaşı şekillendiren kadın gücüdür. Demek ki kadın isterse yaşamın her kademesinde yer alabilir, her türlü düzene, kirli siyasete, her türlü riyakarlığa karşı başkaldırabilir. Bu yönlü bizlerde parti olarak biliyorsunuz, özellikle kadının söz sahibi olabilmesi, kadının varlığını her kesimde tüm dünyaya kanıtlamak amacı ile yerel seçimlerde eş başkanlık sistemini getirdik. Bugün bir tek bizim partimizde bu sistem uygulanıyor ve biz bu yerel seçimlerde bunu kanıtladık” dedi.

25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı mücadelede Hakkari’de alanlarda olacaklarını söyleyen Eş Başkan Hatipoğlu, Hakkarili kadınlara; Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 20 Kasım’da Binevş Kadın Merkezi’nin, 22 Kasım’da KESK Kadın Meclisi’nin yapacağı programlara ve 25 Kasım’da yapılacak kitlesel yürüyüşe katılmaları için çağrıda bulundu.