Hakkari Belediyesi yönetimi bir belde, bir köy, üç mahalle ve sanayi sitesine ulaşımı sağlayan yol güzergahındaki virajda bulunan ve tehlikeye neden olan 35 yıllık evin yıkımı için uzlaşıya vardı.

Hakkari Belediyesi; Durankaya beldesi, Bay köyü, sanayi sitesi, Bağlar, Yukarı ve Aşağı Merzan mahallelerine ulaşımı sağlayan ve aynı zamanda Hastane Kavşağı ile Sanayi Sitesi Kavşağı arasındaki bin 100 metrelik yol güzergahında kardeş belediye oldukları Beşiktaş Belediyesi ile bir süre önce başlattığı yol genişletme, asfaltlama, kaldırım ve refüj çalışmaları içerisinde bulunan yol güzergahındaki virajı daraltarak tehlikeye neden olan 35 yıllık evin yıkılması için eş başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, bir süre önce ev sakinleri ile başlattığı uzun görüşmeler sonucu uzlaşıya vardı. Uzlaşı sonucu evin yıkılmasına ve virajın genişletilmesine karar verildi. Bu kapsamda Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, eş başkan yardımcısı Behçet Kanat’ın denetimi ile bugün evin yıkım çalışmalarına başladı. Dört gün içerisinde yıkım çalışmalarının tamamlanacağı ve virajın yaklaşık bir hafta içerisinde genişletilmesi planlandığı belirtildi.

“BU YOLUN TEMEL SORUNU 35 YILLIK EVDİ”

Burada konu ile ilgili bir açıklamada bulunan eş başkan yardımcısı Behçet Kanat, “Şu anda çalışma yaptığımız yol Hakkari’nin birçok noktasına hitap eden ana yollarımızdan biridir. Özellikle Durankaya beldesi, Bay köyü, Aşağı ve Yukarı Mezran ile Bağlar mahallelerine hitap eden bir yol. Burada başlattığımız yol çalışmalarımızın hepsi tamamlandı. Fakat buradaki yolun temel sorunlarından biri imarda bulunan ve yoldaki virajı daraltarak tehlike oluşturan 35 yıllık evdi. Şimdiye kadar bu evin kaldırılması için bir türlü uzlaşıya varılmamıştı. Eş başkanlarımızın başlattığı uzun görüşmeler sonucunda şu anda uzlaşı sağladı. Ev sakinleri evlerini boşalttı. Bizlerde yıkım çalışmalarına başladık. Kısa bir sürede viraj genişletilerek halkımızın hizmetine girecektir” dedi.