Hakkari’nin Çukurca Belediyesi tarafından başlatılan yol ve alt yapı çalışmaları sürüyor.

İlçenin değişik mahallelerinde yürüttükleri yol ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çukurca Belediyesi Eş Başkanı Servet Tunç, ilçe genelinde birçok mahallenin yol genişletme, kilitli parke taşı döşeme ve yeni yol yapımları yaptıklarını belirterek, “Daha önce yol gitmeyen bazı evlere 2 sokak halinde yol götürdük. 5 ayrı noktada yol genişletme çalışmalarımız oldu. Bin metreküp taş duvar ördük. Henüz 500 metreküp taş duvar çalışmamız sürüyor. 8 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Bu yıl içerisinde 17 bin metrekarelik yola daha kilitli parke taşı döşemeyi hedefliyoruz. Bazı yollarda onarım çalışmalarımız oldu. Onarım çalışmalarının olduğu yollardaki parke taşlarını atmadık. Bunların yüzde 20’sini tekrar yollarda kullandık” dedi.

Yeşilçeşme Mahallesi’nde yol çalışmalarını denetleyen Tunç, çalışmalarla ilgili yetkililerinden bilgi aldı. İlçede yapılan devlet hastanesi bahçesinde belediye olarak çevre düzenlemesi yaptıklarını belirten Tunç, Çukurca Belediyesi olarak ilçede yürüttükleri alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Yeni yaptıkları tüm yolların içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin gözden geçirilerek onarıldığını belirten Başkan Tunç, “1960 yılında yapılan şehir içme suyu şebekesi bu yıl belediyemiz tarafından yenilendi. Gelecek yıl alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğine inanıyorum. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde ilçenin tüm alt yapı eksikliklerini projelendirip gidermeyi hedefliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Su arıtma tesisi, mezbahana, kültür ve sanat merkezi ve bir misafirhane yapma düşüncemiz var. İmkanlarımız dahilinde bu hizmetleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunları yaparsak ilçedeki birçok sorunu gidermiş olacağız” dedi.

İncelemeler sırasında sık sık vatandaşlarla sohbet eden Servet Tunç, bir ilkokulun önündeki yol çalışmalarını incelerken, yoldan çıkan öğrencilerin isteği üzerine onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.