Hakkari’de dilenci sayısının her geçen gün artması vatandaşı adeta çileden çıkardı.

Bir süre önce Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir dışından gelerek kentin değişik noktalarında dilen kadın ve çocukları toplayarak biletlerini kesip memleketlerine göndermesinin ardından yeni dilenciler gelmeye başladı. Havaların oldukça soğuduğu ve belirli aralıklarla karın yağdığı Hakkari’deki buz tutmuş kaldırımların üzerinde oturarak dilenen ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen kız çocukları herkesi hayrete düşürdü. Yüzlerini kapatarak dilencilik yapan kız çocukları, fotoğraf çeken basın mensuplarına ise tepki göstererek, “Biz Suriye’deki savaştan kaçtık geldik” şeklinde duygu sömürüsü yapmaları dikkatlerden kaçmadı.

Hakkarili vatandaşlar ise, Hakkarililerin asla dilenmediğini ve dilendiğini de görmediğini ifade ederek, il dışından gelen dilencilerin şehrin görünümünü bozduğunu ifade ederek, ilgili kurumları göreve çağırdılar.

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise, şehrin değişik noktalarında dilenenlerin il dışına çıkartılması için çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.