Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, hasta tutuklu Necman Öner’in ailesini ziyaret etti.

Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin bulunduğu heyet, 11 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen "KCK" operasyonu kapsamında tutuklanan ve şu an Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Necman Öner’in ailesini ziyaret etti.

Ev ziyaretlerine başladıklarını ifade eden Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, “Artık her gün farklı bir mahallede rastgele bir vatandaşımızın evini ziyaret edeceğiz. Bu gün de Keklikpınar Mahallesi’nde birkaç vatandaşımızı ziyaret edeceğiz. Bu kapsamda uzun bir süredir haksız bir şekilde hasta olduğu halde cezaevinde tutulan Necman Öner arkadaşımızın evindeyiz. Şu anda cezaevlerinde 200’ü ağır olmak üzere 600’den fazla hasta tutsak var. Bizler her defasında hasta tutsaklar konusundaki hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Hasta tutsaklar bizim kırmızı çizgimizdir. Umarım haksız yere şu anda cezaevlerinde yatan hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm tutsaklar özgürlüklerine kavuşur” dedi

Necman Öner’in kardeşi Behcet Öner ise, başkanların ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Ağabeyimin 11 Haziran 2011 tarihinden bu yana çok ciddi sağlık sorunları olduğu halde cezaevinde tutulmaktadır. Bizler ailesi olarak artık sağlığı konusunda çok ciddi endişeler taşıyoruz. Necman’ın kalp ameliyatı olması lazım. Bu ameliyatın cezaevi şartlarında olması çok zor. Bu nedenle tam teşekküllü bir hastanede tedavisinin yapılması için bir an önce salıverilmesi lazım. Aksi takdirde gelişebilecek her türlü olumsuzluktan Adalet Bakanlığı ve diğer yetkililer sorumludur” ifadelerini kullandı.

Keklikpınar Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinin ardından Sümbül Mahallesi’ne geçen eş başkanlar ve beraberindekiler, burada bir başka aileyi ziyaret ederek bir süre sohbet etti.