Hakkari İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde 12 bin 617 çocuğa kızamık, kabakulak, difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio ve difteri aşısı yaptığını bildirdi.

Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Musa Yiğit ve beraberindeki sağlık çalışanları, Yeni Mahalle’de bulunan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nda öğrencilere aşı yaptılar. Öğrencilerle sohbet ederek aşı yapan sağlık çalışanları, onları ağlatmadan aşı yapmayı başardılar.

Yaklaşık 3 yıldır Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan ebe Müslüme Gün, anasınıfında okuyan çocuklara tek aşı, anasınıfında okumayan öğrencilere ise iki aşı yaptıklarını ifade etti. Gün, birinci sınıfa giden öğrencilerin korkup ağladıkları için onlarla sohbet ederek aşılarını yaptıklarını dile getirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Musa Yiğit ise, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun “Genişletilmiş Bağışıklama Programı” kapsamında uygulanan “Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimine” göre 1. sınıflara kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio, 8. sınıflara da difteri ve tetanoz aşı yaptıklarını söyledi. Yiğit, “Bağışıklama Danışma Kurulu’nun 10 Eylül 2014 tarihli kararıyla Eylül 2014 tarihi itibariyle 48-66 ay arasındaki anasınıfı öğrencilerine kızamık, kızamıkçık, kabakulak uygulanmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde planladığı okul aşılama çalışmaları, kurumumuza bağlı toplum sağlığı merkezleri tarafından 10 Kasım 2014 tarihinden itibaren Hakkari merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okullarında başlanmış ve 15 Aralık 2014 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Kurumumuzca yürütülen bağışıklama çalışmalarında il genelinde bin 565 anasınıfı, 5 bin 478 1. sınıf ve 5 bin 574 8. sınıf öğrencisi olmak üzere 12 bin 617 çocuk aşılanmıştır. Sağlık ekiplerimiz tarafından okullarda hastalık, devamsızlık gibi nedenlerle aşılanamayan anasınıfı, 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin ebeveynleriyle bağlı oldukları aile sağlığı merkezlerine başvurmaları halinde eksik aşıları ilgili aile hekimliği personeli tarafından uygulanacaktır” dedi