Hakkari’de 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, 70 bin öğrenci de yeniden ders başı yaptı.

Türkiye genelinde 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ders başı yaparken, Hakkari’de ise 3 bin 800 öğretmenin görev yaptığı 350 okulda 70 bin öğrenci eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu da 23 Nisan İlk ve Ortaokulunu ziyaret ettiler. Vali Toprak ve beraberindekiler, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Turgut, Okul Müdürü Kadir Çetin, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle bir araya gelen Vali Cüneyit Orhan Toprak, onlara değişik sorular sorarken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ise öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında bulundu.

Hakkarili çocukların çok zeki olduğunu ifade eden Vali Toprak, sorduğu her sorunun cevabını anında aldığını söyledi. Vali Toprak, “Hedeflediğiniz tüm başarılara ulaşacağınıza yürekten inanıyorum. Eğitim öğretim, bireyin tüm yaşamı boyunca ihtiyaç duyduğu bilgiyi, beceriyi, tutum ve davranışların kazanıldığı önemli bir süreçtir” dedi.

Vali Toprak, öğretmenlerle yaptığı toplantının ardından okuldan ayrıldı.