Hakkari’de şehir içi toplu taşıma servis araçlarının koltuk sayısından fazla yolcu bindirmeleri tepkiye neden oldu.

Hakkari’nin Biçer, Medrese, Tekser, Sümbül ve Keklikpınar hattında çalışan toplu taşıma servis şoförleri, koltuk sayısından fazla yolcu taşıyorlar. Yolcu olarak servis aracı bir süre yolculuk yapan bir gazeteci, gördüğü manzaranın karşısında oldukça şaşırdığını söyledi. Servis araçlarının ön ve arka bölüm olmak üzere iki ayrı giriş ve çıkış kapısı olduğunu belirten gazeteci, koltuk sayısından daha fazla yolcu alındığına şahitlik ettiğini ve serviste bulunan yolcuların çarşı merkezine ulaşana kadar nefes almaktan bile güçlük çektiğini söyledi.

Her gün servis araçları ile gelip gitmek zorunda kalan mahalle sakinleri ise, araç koltuk sayısından fazla yolcu bindirildiğini ve bunun her gün yaşandığını söylediler. Mahalle sakinleri, “İnanın kucak kucağa yolculuk ediyoruz. Bazı servis araçlarında tutunacak askılık olmadığı için yolcular koltukların köşesine tutunarak yolculuk yapıyor. Bazen de araç ani fren yaparken yolcular üst üste düşüyor. Bu manzara her gün bu şekilde tekrarlanıyor. Hakkari gibi küçük bir ilde bunların yaşanması ilgili kurumların bir ayıbıdır” şeklinde konuştular.

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü Komiseri Adil Demir ise, sürücüleri fazla yolcu alınmaması konusunda uyardıklarını belirtti. Demir, “Bundan sonra kurallara uyulmaması durumunda Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulayacağız. Araç sürücülerini fazla yolcu almama ve toplu taşıma kurallarına uyma konusunda uyardık. Uyulmadığı taktirde cezai işlemlerin uygulanacağı kendilerine bildirildi. Buradan vatandaşlara da uyarımız, hem kendileri hem de araç sürücülerini zor durumda bırakmamaları için lütfen dolu olan araçları durdurmasınlar” dedi.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan da, üyeleri olan servis sürücülerine yolculara nasıl davranılması ve kurallar hakkında gerekli eğitimleri verdiklerini belirterek, bu eğitimlerin kademeli bir şekilde devam ettiğini söyledi.