Hakkari’de kış aylarının kendisini göstermesiyle birlikte öksürük, yüksek ateş ve solunum yolları enfeksiyon şikayetleri ile hastaneye başvuran çocuk sayısında artışların yaşandığı belirtildi.

Hakkari Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı doktorları havaların soğuması ile birlikte iki ayrı poliklinikte günde ortalama 200 civarında hastaya baktıkları ifade ettiler. Doktorlar, ”Çocukların öksürük, yüksek ateş ve solunum yolu enfeksiyon şikayetleriyle bize gelmeye başladı. Birçok hastayı yatarak tedavi ediyoruz. Özelikle bebeklerin anne dışında kucaktan kucağa taşınması sonucu mikrop kapıyorlar. Ailelerin bundan kaçınması gerekir. Çocuğa anne bakmalıdır. Kaldıkları odalar havalandırılmalı ve kirli havadan uzak tutulmaları gerekir. Çocuklara kesinlikle abur-cubur yedirmeden çekinmelidir. Kış aylarının gelmesi ile birlikte çocukların özelikle hava kirliliğinden uzak tutulması ve temiz ortamda bulunması gerekir” ifadelerini kullandılar.

Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise bu konuda şimdilik bilgi veremeyeceklerini belirterek, valilikten izin çıkmasının ardından açıklama yapacaklarını ifade ettiler.

(FT-ŞAK-Y)

-