HAKKARİ (İHA) – Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından ortaklaşa başlatılan kampanya kapsamında toplanan 128 bin 457 TL’lik yardım, Kobani’ye gönderildi.

IŞİD terörünün Kobani’ye yönelik saldırısından sonra Kurban Bayramı’nda DBP ve HDP Hakkari’de ortaklaşa bir kampanya başlatmıştı. Bunun üzerine vatandaşlar şehrin değişik noktalarında açılan stantlara kurban derisi, kurbanlık koyun ve nakit paralarını makbuz karşılığı teslim etmişti. Toplanan 128 bin 457 TL’lik kurban gelirinin Kobani’ye gönderildiği ifade edildi.

DBP Hakkari Merkez İlçe Yönetim Saymanı İsa Bor, arefe gününe bir gün kala başlattıkları kampanyada toplanan 128 bin 457 TL’yi DBP Genel Merkezi’ne gönderdiklerini söyledi. Bor, “Kurban Bayramı’nda Kobani için başlattığımız kampanyaya ilimiz ve köylerden yapılan yardımlar için kurulan 4 stantta nakit para 95 bin 500, kurbanlık et bağışları 3 bin 420, deri bağışı 5 bin, canlı koyun bağış 24 bin 537 TL’dir. Kobani için toplam 128 bin 457 TL toplanmıştır. Toplanan para genel merkezimizin saymanlığına teslim edilmiştir. Kobani için başlatılan bu kampanyaya destek olan tüm yurtsever Hakkari halkına teşekkür ediyoruz" dedi.