İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanlığı, 10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında Hakkari Belediyesi’ni ziyaret etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanlığı, 10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası nedeniyle başlattığı kurum ziyaretleri kapsamında Hakkari Belediyesi’ni ziyaret ederek, eş başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile görüştü. İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, İHD MYK Üyesi Orhan Koparan’ın da aralarında bulunduğu beş kişilik heyet, eş başkanlara bir hafta boyunca düzenleyecekleri çeşitli etkinlik ve programlar hakkında bilgi verdi.

Bir hafta boyunca sürecek olan etkinlikler ve programlar hakkında bilgiler veren İHD MYK Üyesi Orhan Koparan, amaçlarının insan hakları savunucuları olarak bu haftada kent merkezi ve ilçelerdeki kurumlarda insan hakları konusunda duyarlılığı arttırmak olduğunu ifade etti. Koparan, yapılacak etkinlik ve çalışmalarda kurumların insan hakları konusunda daha duyarlı olmalarını ve insan haklarına yönelik yapılacak etkinliklere kurumların katılımını sağlamak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ise, Hakkari Belediyesi olarak yapılan etkinlik ve çalışmalarda insan haklarını en üst seviyede gözettiklerini ifade ederek, insan haklarını savunmanın insanlık onurunun gereği olduğunu ve bu anlamda yapılacak tüm etkinlik ve çalışmalara destek vereceklerini belirtti.