HAKKARİ (İHA) – Hakkari’deki 23 Nisan İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetimi’ne yeni seçilenler, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a nezaket ziyaretinde bulundu.

23 Nisan İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü’ne bir süre önce Sabah Saklı’nın atanmasıyla birlikte her geçen gün çehresi değişen okulda, okul aile birliği de seçildi. Genç iş adamı Mehmet Çelebioğlu’nun başkanı olduğu 23 Nisan İlk ve Ortaokulu’ndaki okul aile birliği yönetim kurulu üyeliklerine ise gazeteci Behçet Dalmaz, esnaf Aydın Akbaş, Nurten Ertuş, Ayfer Aydın ve Fahri Karga seçildi.

Yeni seçilen okul aile birliği yönetimi, ilk ziyaretini Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a yaptı. Ziyarette konuşan 23 Nisan İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Çelebioğlu, okulun kentin en gözde ve başarılı okulu olduğunu, bu başarının altında da okul idarecilerinin, öğretmenlerin ve okul aile birliğinin büyük katkıları olduğunu ifade etti.

Okullarındaki veli-öğretmen ve öğrenci köprüsünü oluşturmak için güzel hizmetler yapma gayretinde olduklarını ifade eden Çelebioğlu, "Okul aile birliğinin bir diğer görevi ise, okuldaki eksiklikleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmektir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere diğer yetkilerin de büyük katkısı vardır. Ancak bin 300 öğrencisi olan 23 Nisan İlk ve Ortaokulu, 1997 yılında hizmete açılmıştır. Bu tarihten sonra hiç güçlendirme yapılmadığı gibi okulun bir yangın merdivenine de ihtiyacı var. Biz veliler olarak okulumuzda görev yapan öğretmenlerin her türlü sorunu olmak üzere, okulun diğer sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa hazırız. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bize olan desteklerini daha da arttırmalarını istiyoruz. Hakkari Milli Eğitim Müdürü’nün kentteki eğitim sorunlarının çözümü ile ilgili güzel çalışmaları da vardır. Bir veli olarak bu çalışmalarının da arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, görevde olduğu süre içerisinde Hakkari’de eğitim alanında güzel atılımların gerçekleştiğini belirterek, okullardaki fiziki sıkıntıların da farkında olduklarını, bu sıkıntıları da en kısa zamanda çözüleceğini belirtti. Bir okulun daha da başarılı olabilmesi için okul aile birliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Kurtaran, okul aile birliklerinin en önemli görevinin kentte zor şartlarla görev yapan öğretmenlerle sık sık bir araya gelip, sorunlarını dinlemek ve onlara moral vermek olduğunu ifade etti. Kurtaran, Hakkari merkezde güçlendirmeye ihtiyacı olan okulları da programa alacaklarını, ancak bunun da bakanlıktan gelen bütçe ile alakalı olduğunu söyledi.