Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında başlatılan ‘Kütüphanemizi Yeşertelim Kampanyası’ çerçevesinde okuma etkinliği düzenledi.

Sık sık olaylarla gündeme gelen Yüksekova’da bir grup öğrenci, kitap okumaya dikkat çekmek ve yeni kitaplarla tanışmak için kitap kampanyası başlattı. Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri ve Almanca Öğretmeni Sezen Solhan Dartıcı tarafından başlatılan ‘Kütüphanemizi Yeşertelim Kampanyası’ kapsamında Avaşin Parkı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğretmenlerin ve öğrencilerin okudukları bir kitabı getirdiği etkinlikte, öğretmenlerin öncülüğünde her öğrenci okuduğu kitaptan alıntılar yaparak arkadaşları ile paylaştı. Etkinlikte Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Ahmet Teli, Abdülkadir Kızılkaya, Bejan Matur, Mehmed Uzun, Ahmed Arif gibi birçok şair ve yazarın eserlerinden alıntılar yapıldı. Nazım Hikmet’in “güneşi içenlerin türküsü” ile başlayan etkinlik, şarkılar ve halaylarla sona erdi. Öğrenciler, etkinlik sırasında eğitimle ilgili üzerlerinde Türkçe, Kürtçe ve Almanca sözler yazılı dövizler açtı.

Etkinlik sırasında konuşan okulun Almanca Öğretmeni Sezen Solhan Dartıcı, okul kütüphanesini yeniden yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Kütüphanede öğrencilere hitap etmeyen yıpranmış ve eskimiş kitaplar vardı. Öğrencilerim devamlı benden kitap isteyince bunun bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Arkadaşlarıma, kuzenlerime ve tanıdığım bazı insanlara mesaj atarak başladım. Onlar da bu durumu çok ciddiye aldılar. Afiş hazırladık ve tanıtım yazısıyla beraber sosyal medyada paylaştık. Yüksekova Haber ve Yüksekova’nın diğer haber siteleri de bize yardımcı oldular sağ olsunlar. Öğrenciler her zaman yanımdaydılar. En son da Yüksekova’da hazır kış gelmemişken bu kadar güneşli güzel bir gün bulmuşken öğrencilerimle birlikte toplanıp Yüksekova’da buna dikkat çekmek istedik. Eğer kütüphanemize destek olursanız, evinizde okuduğunuz, beğendiğiniz çocukların okumasını istediğiniz bir kitap varsa lütfen bizimle paylaşın. Biz Yüksekova halkı olarak, Yüksekovalı öğrenciler olarak hepimiz bundan çok büyük mutluluk duyarız” dedi.