Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; kafe ve kıraathaneleri denetledi.

Zabıta ekipleri; internet kafelerdeki bilgisayarlarda zorunlu olan filtre programını, kıraathaneler ve kaferlerin ruhsatlarının olup olmadığını, yemek servisi yapan kafe ve restoranlarda hijyen ve çalışma koşullarını kontrol etti. İş yeri ruhsat kontrolü, ‘sigara içilmez’ levhasının asılı bulundurulması zorunluluğu, kafelere giriş ve çıkışlardaki yaş sınırı ile yasak sitelere girişi engelleyici filtre olmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Zabıta ekipleri, özellikle canlı müzik ruhsatı olmayan kafelerin canlı müzik yapmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Yapılan ihtarların dikkate alınmaması durumunda cezai işlemlerinin uygulanıp iş yerlerinin mühürlenmesine kadar gidileceği belirtildi. Ruhsatı olmayan iş yerlerine ise bir haftalık süre verildi.

Zabıta ekipleri ile denetimlere katılan Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, küçük yaştaki çocuklar internet kafelere takılıp, zamanlarının büyük bir bölümünü buralarda geçirdiğini söyledi. Beşer, “İnternet kafeler kötü alışkanlıklar kazanılmasına müsait yerler olmasından dolayı çocukların kontrol altında internete girmeleri gerekir. Bunun için bizden daha çok anne ve babalara bu görev düşüyor. Bizler de belediye olarak sıkı bir şekilde kontrollerimizi sürdürüyoruz. Tüm internet kafelerde olması gereken filtrelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Öte yandan ilçede bulunan kafelerde canlı müzik ruhsatları olmadan canlı müzik yapmamaları konusunda işletmecilere uyarıda bulunduk. Aksi taktirde cezai işlem uygulayacağımızı kendilerine bildirdik. Ayrıca önemli bir diğer husus ise ruhsatları olmayan tüm iş yeri sahiplerinin zabıta müdürlüğümüze gelip işlemlerini başlatmalarını ve bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.