Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Valiliği önderliğinde “Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı” kurulmasına destek vereceklerini söyledi.

ATSO Başkanı Çinçin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke sınırında, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Hain terör örgütlerinin yaptıkları kalleşçe saldırılar bizi korkutamaz, yıldıramaz. Yapılan hain saldırılar terör örgütlerinin bitişi öncesindeki son çırpınışlarıdır. İnanıyoruz ki devletimiz, ordumuz bize huzur içerisinde bir gelecek sunacak ve Ortadoğu’ya zeytin dalı uzatacaklardır. Biz ülkemizin bulunduğu bölgede kalıcı ve istikrarlı barış sağlanmasını ve bölge ülkelerinin kabulünü kazanacak politikalar üretmesini canı gönülden destekliyor ve istiyoruz. Zeytin Dalı Operasyonunda, hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine sabır, yaralı asker ve vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Hatay Valiliği önderliğinde “Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı” kurulması için destek verdiklerini de ifade ederek Çinçin, sivil toplum kuruluşları olarak Hatay Valiliği önderliğinde Reyhanlı’da, Kırıkhan’da ve Hassa’da şehit olan vatandaşların ailelerinin geleceğini düşünerek “Hatay Reyhanlı-Kırıkhan-Hassa Terör Mağdurları Vakfı” kurulmasına ve Hatay Valiliği tarafından vakfın adının netleştirilmesi kararını aldık. Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak bütün Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa halklarımızın yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz”

Basın açıklamasına, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Başkanı Abdülkadir Teksöz, Hatay Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ethem Çakır katıldı.