Hatay Kent Konseyi Başkanı Avukat Akif Özer, kent konseyinin son toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı topa tuttu. Özer, "Her gün çamurlu yollardan geçiyor, asbestli borulardan su içiyoruz. Erzin halkı bunu hak etmiyor. Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz" dedi.

Hatay’ın Erzin ilçesinde Kent Konseyi yılın son toplantısını Erzin Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçedeki çözüme kavuşmayı bekleyen sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıya, Erzin Kent Konseyi Başkanı Avukat Akif Özer ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Erzin’deki sıkıntıları masaya yatıran konsey içme su şebekesinin yenilenmesi, kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanması, adliye binasının hayata geçirilmesi, otogarın hizmete açılması ve büyükşehir belediyesi tarafından içme suyunun ton başına belirlediği ücret konularını üyeleriyle tartışmaya açtı. Yerel seçimlerin ardından geçen zaman içerisinde kısır döngüye dönen hizmet karmaşasının bir an önce son bulması için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması görüşünde birleşerek Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ve İlçe Belediye Başkanı Kasım Şimşek’i göreve davet ettiler.

Şimdiye kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın kendileriyle bir araya gelmediğini belirten Kent Konseyi Başkanı Avukat Akif Özer; “Bu memleketin tozunu yutan, her gün çamurlu yollarından gelip geçen, Asbestli borulardan su içen bizleriz. Daha ne kadar bu olumsuzluklar devam edecek. Otogarın her şeyi tamamlanmış, Hatay Büyükşehir Belediyesince maalesef açılmıyor. Logar kapakları, an itibarı ile aylardan beri tehlike saçıyor, ilçe trafiği felç olmuş, narenciye başında çürüyor kimin umurunda. Seçimden seçime hatırlanan bir Erzin halkı olmak istemiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Kent Konseyi Üyesi Av. Ökkeş Elmasoğlu ise, “Uzak illerden misafirimiz gelecek kışın çamur deryası, yazın toz bulutuna dönen yollar nedeniyle davet edemiyoruz. Bırakın yollarda yürümeyi, paçamızı zor kurtarıyoruz çamurdan. Erzinli vatandaş bunları hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

Konsey Başkanı Av. Özer son olarak, 2015 yılının Ocak ayında geniş kapsamlı basın açıklaması yapılacağını ve Erzin halkına bu olumsuzlukları açıklayacaklarını dile getirdi.