Hatay’da yapılan baro seçimlerini kazanan Avukat Ekrem Dönmez görevi teslim aldı.

Hatay Adliyesi’nde yapılan devir teslim töreninde konuşan Hatay Barosu Eski Başkanı Sinan Akgöl, “Genel kurulumuzun tercihiyle Ekrem Dönmez göreve getirildi. Dönmez ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Genel kurullar demokrasini tezahürüdür. Biz meslek ve bu ülke adına yapılacak olan her şeye varız” dedi.

Kendilerine ihtiyaç duyulması halinde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini de belirten Akgöl, “Hatay Barosu farklı bir baro. Bizim aldığımız kararlar Hatay’a uygun olmuştur. Hatay Barosu’ndaki hoşgörü anlayışının devam etmesini istiyorum. Hatay Barosu var olmaya devam edecek” diye konuştu.

Her zaman için hukukun üstünlüğünü savunduklarını dile getiren Akgöl, “Umut ediyorum ki Ekrem Dönmez ve arkadaşları başarılı olurlar” ifadelerini kullandı.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ise seçim sürecinden sonra 2 yıllık bir göreve layık görüldüklerini belirterek, "Hatay’daki boşluğu dolduracağız” dedi.

81 ilin en sıkıntılı kentlerinden birinde yaşadıklarını vurgulayan Dönmez, "Hatay Barosu’nu halkın barosu yapmamız gerekiyor. Verdiğiniz güvenin devam etmesini istiyorum. İşimiz çok zor. Bu süreçte ayrım yapmaksızın tüm arkadaşlarıma aynı yakınlıkta olacağım. Biz susan bir baro olmayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi.