Hatay’ın İskenderun İlçesinde çeyrek asırdır eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren İkem Koleji, mesai saatleri dışında da öğrencilerine sosyal ve kültürel faaliyetleriyle ev sahipliği yaparak adeta günün 24 saatinde yaşamın devam ettiği bir eğitim kurumu olma özelliğini sürdürüyor.

İkem Koleji, bünyesinde kurulan ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen öğrenci kulüpleriyle de dikkat çekiyor. Kolej, öğrenci kulüplerine tahsis edilen özel mekanlar ve son teknolojiye dayalı araç gereçleriyle Türkiye’de örnek gösterilen bir kurum olma özelliğini taşıyor. İkem Koleji öğrenci kulüpleri arasında yer alan Fotoğrafçılık Kulübü de ait özel stüdyosu ve teknolojik donanımıyla kulüp öğrencilerine profesyonel fotoğrafçılık yönündeki eğitimini büyük bir başarıyla sürdürüyor. Üstelik kulüp öğrencileri okul bünyesinde bulunan diğer kulüplerin ve okulun bütün faaliyetlerinin de çekimini üstlenerek adeta fotoğraf stüdyosu gibi hizmet veriyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İkem Koleji Fotoğrafçılık Kulübü Rehber Öğretmeni Ercan Demir, “Okullarımız çeyrek asırdır eğitim öğretim faaliyetleri ve akademik başarılarıyla ismini sıkça duyuran Hatay’ın en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Bizler için kulüpler öğrencilerin gelecek yaşamlarına yön verecek önemli etkinliklerin merkezi gibidir. Bu anlamda İkem Koleji Kurucu Genel Müdürümüz Levent Hakkı Yılmaz kurumlarımızda en iyi teknolojinin yer alması yönünde üstün gayret sarf ederek sadece eğitim kurumumuzun değil, aynı zamanda okullarımız bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli sosyal kulüplerimizin de modernleştirilmesi için önemli destekler veriyor. Kendisine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Okullarda giderek önemi artan noktalardan birisi kulüpler olmuştur. Standart şartlarda eğitim gören anne babalar içinse kulüpler, önemli olmayı bir kenara bırakın, çoğu zaman derslerin önünde bir engel olarak görülmüştür. Ancak geleceğe daha donanımlı hazırlanmak isteyen her öğrencinin isteklerine uygun bir kulüp içinde görev alması ve hobilerini mesleğiymiş gibi öğrenmesinde büyük fayda vardır. İşte bu nedenle İkem Koleji’nde Fotoğrafçılık Kulübü’nü çok canlı bir şekilde kurduk. Öncelikle kaynak noktamız sadece öğrenciler oldu. Kulüp onların isteği doğrultusunda kuruldu. Onların hayalleri bizlerin hedefi oldu. Onlar heveslendikçe biz daha fazla şevklendik. Okulda bir stüdyo kurup tüm derslerimizi ve kimi çekimlerimizi orada yaptık. Çeşitli geziler düzenleyerek bu gezilerin sonuçlarını sergilerimiz de paylaştık. Artık okulumuzdaki tüm etkinliklerimizin fotoğraflarını öğrencilerimiz çekip yeni tecrübeler edinirler. Öğrencilerimiz bu konuda o kadar ileri gitmiştir ki okulumuzun kataloğunu bile onlar çıkarmıştır. Artık okulumuzdan mezun olan Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerimiz gittikleri üniversitelerde, kendileri kulüp kurmakta ya da kulüplere başkanlık etmektedirler. Çalışma, emek, özveri, bilgi, sabır, başarı, gurur vb. birçok duyguyu derste değil eğlenerek öğrenen öğrencilerimiz çok daha olgun bir şekilde yaşamlarına kaldıkları yerden devam etmektedirler.” dedi.

İkem Koleji Fotoğrafçılık Kulübünün önümüzdeki günlerde birçok bölgeye yönelik geziler düzenleyerek Anadolu’nun doğal zenginliği yanında tarihi ve turistik bölgelerinin çekimlerini de gerçekleştireceği ifade edildi.