Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” sayesinde geleceğin olimpiyat sporcularını ve seyircilerini hazırladıklarını söyledi.

Porsun, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, TMOK “Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu” tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşıdığını kaydetti.

Porsun, “Bu proje, Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 2006 yılından beri sürdürülmektedir. Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, profesyonel sunucusu ve çok sevilen maskotu ‘Oli’ ile spor kültürünü, olimpiyat oyunlarını ve felsefesini, Fair-Play’i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görseller aracılığıyla interaktif olarak anlatılmaktadır" dedi.

Bu projeye katılanların ya iyi bir sporcu veya iyi bir izleyici olduğunu söyleyen Porsun, şöyle devam etti:

"Bu proje sayesinde beden eğitimi ve spor yüksekokulu okuyan üniversite öğrencilerinin dahi bilmediklerini 4 ve 5. sınıftaki öğrencilerimiz öğreniyor. Kısaca geleceğimiz olan çocuklarımıza spor kültürü ve yaşam felsefesini öğretiyoruz. Hedefimiz ülkemizdeki 17 milyon gençten en azından 10 milyonuna ulaşmaktır. Bu proje 17 milyon gence ulaşana kadar sürecektir."

Porsun, 21-24 Ekim tarihleri arasında İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde 3 gün devam edecek etkinliğe engelli öğrencilerin de katılacağını kaydetti.

Bilal Porsun’a TMOK üyeleri Ramazan Şanıvar ve Serdal Kelahmet’te eşlik etti.