Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 10 Şubat 2018 günü düşen ATAK tipi helikopterde şehit olan Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman için 1996-1997 eğitim öğretim döneminde Hatay’ın Dörtyol ilçesinde okuduğu lisede adına köşe kuruldu.

Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde 1996-1997 yılında eğitim öğretim döneminde okuyan Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman için okul idarecileri, okul aile birliği bir araya gelerek öğrenciler ile beraber okul girişinde anma köşesi kurdular.

Astıkları Türk bayrağının önüne beyaz örtüyle kaplanan masanın üzerine Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman okuldaki öğrencilik döneminde çekilmiş olan fotoğrafı ile askeri üniformalı fotoğrafları yan yana konularak etrafı karanfiller bırakıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Ülkü Duduoğlu, "Okulumuzun başarılı bir öğrencisi olan Şehidimize ve bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum" dedi.

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ferhat Yahşi ise "Bir eğitim öğretim döneminde okulumuzda eğitim gören Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman hem ülkemizin hem de okul olarak bizim gurur duyduğumuz bir şehidimizdir" diye konuştu.